3.12.10

Du skulle ha vært her...


Kjære Regine.

I dag er det ett år siden du forlot oss. Jeg kan nesten ikke fatte at det har gått et helt år. Et helt år uten deg.

Jeg husker denne dagen i fjor som om det var i går. Jeg fikk en melding av en venninne der det stod: "Har du lest om Regine i dag?". Jeg turte nesten ikke å skru på PC'en en gang, for jeg skjønte naturligvis med én gang hva som hadde skjedd. Klokken var 17:48, og lillesøsteren din, Elise, hadde publisert et innlegg på bloggen din:

"Kjære vakre søster. Etter 15 lange måneder i kamp mot kreften, har du nå endelig funnet fred. Det har nok vært de lengste og tøffeste månedene i ditt liv. Det har det også vært for oss rundt deg. Vi har hatt mange tunge stunder sammen i denne vanskelige tiden, men vi har også hatt mange fine.

Vi alle skjønte vel etterhvert at det begynte å gå mot slutten, og de siste dagene hadde du det ikke noe godt. De sterke smertene du hadde gjorde at du måtte ha mye smertestillende. Du var utmattet mesteparten av døgnet.

Torsdag 3. desember 2009 klokken 14.02 sovnet vår kjære Regine stille inn i sin seng med både mamma, pappa, lillesøster og kattepus ved sin side".

Det gjorde så ufattelig vondt. Selv om alle var forberedt på det verste, går det ikke an å forberede seg på et dødsfall. Det er så endelig når det først skjer, og man sitter igjen med tusen følelser og spørsmål. Sorg, fortvilelse og følelsen av total urettferdighet. Hvorfor skal en ung jente på atten år dø? Hvorfor skal hun ikke få oppleve resten av alt det livet har å by på? Hvorfor skal vi andre leve videre -uten deg?

"Det går ikke noe bra. Det går mot slutten nå". Det var det siste du skrev til meg - bare noen få dager før du døde. Jeg nektet å innse det. Jeg hadde hele veien et håp om at det skulle gå bra til slutt, men kreften var for sterk. Du kjempet så iherdig, men det var ingenting å gjøre. Når det er sagt, levde du mye lenger enn det legene antok. Det er bare ett av mange tegn på hvilken helt du er.

Ja, for du er fremdeles en helt, Regine. Det vil du alltid være. Tenk på alt du utrettet mens du levde, men det gjør du også nå - selv etter din død. Du har blitt et symbol på blodgivning, beinmargsdonasjon, og støtte til kreftforskning. Du samlet inn over hundretusen kroner (!), som nå har blitt gitt til formål du brant for. For ikke å snakke om boken din, Regine! Tusenvis av mennesker har den i bokhylla, og kan ta den frem når de trenger en viktig påminnelse i hverdagen. Og da jeg var med på arbeidet med bokutgivelsen, var det helt utrolig å se hvor mange som forhåndsbestilte den, og som snakket om den lenge før den ble utgitt. Dine verdier, tanker og ditt engasjement vil leve evig.

Julianne, Lasse, Elise, Eli Ann, alle familiemedlemmer og venner: Jeg tenker mye på dere, men jeg tenker spesielt mye på dere i dag. Jeg vil også sende gode tanker til alle dere som har mistet noen.

Vi må ta vare på de rundt oss - verdsette alt og alle vi har i livet vårt. Man vet aldri hva morgendagen bringer - derfor er det så viktig å leve her og nå.

Regine, jeg savner deg uendelig mye, og håper du har det godt der du er nå. 

La oss tenne et lys for Regine i dag.


Denne tok jeg for å hedre deg og alt du stod for. 

43 kommentarer:

 1. Det er rart å tenke på at det har gått så lang tid som et år allerede,for som du sier,det virker som at jeg leste bloggen hennes nylig...

  Skal tenne lys for Regine i dag :)

  SvarSlett
 2. Jeg skal også tenne lys i dag. Nydelig innlegg, det er tøft å lese uten å virkelig kjenne tårene presse på. Hun har virkelig gjort en forskjell, og det vil hun fortsette å gjøre

  SvarSlett
 3. For et vakkert og rørende innlegg! I dag skal det tennes lys, det er sikkert og visst.

  SvarSlett
 4. Jeg tenner et lys for Regine i dag, min helt. Men Sofsen, jeg tenker på deg også. Dette må være tungt for deg å bære. Håper du ikke er alene i dag. Klem.

  SvarSlett
 5. Regine er og blir en helt <3
  Skal tenne et lys for henne i kveld <3

  SvarSlett
 6. Skal tenne et lys for Regine. Men ikke bare for henne, for alle de som sto henne nær. Og for alle andre som sliter med kreft.

  SvarSlett
 7. Regine er og blir min helt, og selv om mesteparten av oss ikke kjente henne, er dette en trist dag, og det er ikke til å tro at det er et helt år siden Elise skrev på bloggen. Jeg skal tenne et lys i kveld, for Regine, familien hennes, og alle andre jeg kjenner og ikke kjenner som lider og har lidd av kreft.

  SvarSlett
 8. Åh, jeg begynner alltid å gråte når du skriver om Regine. Skal tenne lys for henne i kveld.

  <3

  SvarSlett
 9. Har det alt gått ett år? jeg kan ikke skjønne det, synes ikke det er lenge siden jeg leste om henne på bloggen hennes. Tenk hvor fort tiden går. Jeg kjente henne ikke personlig men hun virket som en fantastisk person som ikke fortjente det som skjedde med henne. Hun var virkelig en heltinne og ett fint menneske:)

  SvarSlett
 10. et år du. Kvil i fred Regine.

  SvarSlett
 11. Jeg tenkte på det igår, og kunne ikke skjønne at det faktisk er gått et helt år siden...

  SvarSlett
 12. Uff, tenner et lys for Regine i dag og håper hun er fri fra smerte!

  SvarSlett
 13. Rart og tenke på at et helt år har gått, utrolig trist. skal tenne et lys :-)

  SvarSlett
 14. begynner alltid å gråte når du skriver om regine.
  det er helt utrolig å tenke på at det har gått et helt år allerede. et tungt år. snart et år siden den fineste begravelsen jeg har vært i, til det vakreste mennesket som levde.
  har tent lys.
  tenker på deg i dag, sofsen. deg, julianne, lasse, elise og eli ann.

  SvarSlett
 15. Det er så rart at det er ett helt år siden. Jeg husker det så godt. Det var nydelige ord du kom med på lanseringen, og alle hjem burde ha Regines bok. Hun er en sann hverdagshelt! Tenker på dere alle i dag.

  SvarSlett
 16. Åh, jeg skal så virkelig skaffe den boka til jul. Delvis fordi hun er en av verdens beste jenter, delvis fordi jeg vil støtte forskning ang kreft og delvis for at det er så.. rørende.
  Tenkte på Regine. Fint innlegg Sofie, måtte gråte bittelitt her. : ').
  Skal selvfølgelig huske å tenne et lys for henne i dag også!

  SvarSlett
 17. Så fantastisk nydelig skrive. Takk for at du - som Regine - igjen minner meg på kva som er viktig.

  Og vakre, vakre tatoveringa. Klem til deg <3

  SvarSlett
 18. Jeg håper hun har fred der hun er nå.

  SvarSlett
 19. <3 Tenner lys for Regine i kveld

  SvarSlett
 20. Det er så trist å tenke på. Vakre Regine med den altfor tidlige slutten. Jeg tror hun har det bra der hun er nå, hvor enn det er <3

  SvarSlett
 21. Hun skulle vært her... Selv om jeg ikke kjente henne, var og fremdeles er et stort forbilde for meg.

  Utrolig fin tatovering!

  SvarSlett
 22. trykkfeil: Selv om jeg ikke kjente henne, var og fremdeles er hun et stort forbilde for meg.

  SvarSlett
 23. Elisabeth4/12/10 13:27

  Herregud Sofie, jeg har ikke ord. Du skriver så bra, og så uendelig mye fint. Du virker som et helt fantastiske menneske, og holdningene dine til alt er bare helt rå. Du er et forbilde for mange, Sofie!

  Det er så sant som du sier, Regine skulle så gjerne vært her i dag..

  SvarSlett
 24. I går satt vi, en hel gjeng rundt et bord. Mitt på var det et stearinlys, formet som en stjerne. Vi tente det. En stjerne fordi hun var, og er det. Vi tente det for Regine, og for alle de andre falne englene.

  SvarSlett
 25. Et år... Kjæreste Regine, vi savner deg. Du er fantastisk. Hvil i fred. Jeg tente ikke bare ett lys for deg, men alle de tolv jeg hadde. Fordi du fortjener det.

  SvarSlett
 26. Jeg tenner lys for deg Regine, og alle andre som kjemper og har kjempet mot kreft. Boka er nydelig, jeg har blitt så utrolig glad i den. Den var en særlig stor trøst etter at en av mine veldig kjære døde av kreften.

  SvarSlett
 27. Jeg tenner et lys, og sier at dette var et utrolig fint innlegg ! Jeg leser boken hennes nå, og jeg må si at jeg digger det du har skrevet for å støtte henne, du er flink til å skrive, og jeg skjønner om du savner Regine. Hun virker som en utrolig tøff jente!
  sv; Takk for det med headeren, ahha! :D Men ok, back to the real thing; altså.. Hmm.. Ble jo litt styr ut av det innlegget der .. Eller, styr og styr.. Ja, samma det. UANSETT, det er MIN mening på bloggere som oppdaterer en gang annenhver måned liksom. Og blogg skal ikke være en jobb mener jeg, man skal blogge om man vil (noe som blir litt dobbelt moral i forhold til det jeg sa på bloggen, men man kan vel oppdatere litt om hva som skjer?). MEN WHAEVA. Digger deg og bloggen din foresten! Er ikke innom så veldig ofte, men jeg leser jo når jeg først er innom! :D Ble jo helt QHEAWINDKSØD; , SOFSEN!?!?!?!? PÅ MIN BLOGG !??!?!?! .. Sååeh... YE!

  SvarSlett
 28. Malene Rosvold5/12/10 21:04

  Håper Regine har det fint hvor hun nå hviler :-) jeg har også en tattovering som det står "Face your Fear" på, tatt for to månder siden. Ikke bare bare for å hedre en så sterk og flott jente som Regine, men også som en påminnelse om at livet er kort, og at man må ta vare på de gode stundene. Dette var noe jeg lærte etter å ha lest boken til Regine.

  SvarSlett
 29. Haha, ja de er noen herlige pusekatter!:)


  Allerede har det gått over et år...det føles uvirkelig at kjære Regine er borte.
  Husker den dagen da søsteren hadde postet innlegget om at Regine hadde gått bort. Jeg skulle på hytta den helgen med kjæresten min og hans familie. På bilturen satt jeg bare å glodde tomt ut vinduet og måtte virkelig kjempe for å holde tårene tilbake. Regine er savnet hver dag. Boka har hedersplassen i hylla mi:)

  SvarSlett
 30. sv; I'm not worrying.. elns! :D Ok, good at du så poenget mitt. Følte at de som kommenterte kanskje missforsto det jeg mente! :) Setter veldig pris på boka, har virkelig åpnet øynene mine! Setter jo litt mer pris på livet mitt nå en før, og prøver jo å unngå å klage på små ting. Så klart er det vanskelig når man bor i borskjemte Norge, men man prøver jo så godt man kan! :D

  SvarSlett
 31. Sitter å leser Regines Bok nå å ser at hun hadde det veldig vanskelig tid før hun døde. Det føles ut som det ikke er virkelig at hun har vært borte i 1 år allerede. Synes det er utrolig trist å lese boka. Jeg er midt i der du blogget gjesteinnlegget på bloggen til Regine. Det var så rørende. Jeg er enig i alt du sier !

  SvarSlett
 32. elisabeth7/12/10 17:32

  Nei, nå har jeg tatt meg selv i å gå inn på bloggen din for tredje gang i dag. Og hver gang må jeg bare lese alt det fine du skriver. Du er jo helt fantastisk, sofsen!

  Også lurte jeg må om du kan ha spørsmålsrunde snart?

  SvarSlett
 33. Elg kan skjekke bloggen min nå :)

  SvarSlett
 34. Tiden har gått fort,og tenkt at det er allerede 1 år siden hun gikk bort. Leste bloggen hennes i tiden før hun gikk tapt for kreften,og fremstod som en utrolig sterk og givende person. Etter å lest boken hennes fikk jeg et annet syn på livet, at man bør ta vare på alle i det,og ikke ta ting for gitt. Hun var en utrolig inspirasjon og kommer til å være det. Alle hjemme i huset her leste boka og tente et lys på årsdage for hennes død.
  hvil i fred kjære regine!

  SvarSlett
 35. Herregud, så fort tiden går. Sykt. Flott innlegg, man trenger å minnes.

  SvarSlett
 36. Utrolig at det har gått et helt år allerede. Fulgte mye med på bloggen til Regine, og det føles som det bare er noen uker siden jeg leste om at hun hadde gått bort. Sender gode tanker til familien. Kan ikke forestille meg hvor tungt det er å miste et så godt hjerte.

  SvarSlett
 37. Tenk at det har gått over ett år.. Jeg tente nok ikke ett lys den dagen, men det hender rett som det er at lyset i vinduet brenner for Regine! For en fantastisk jente!

  SvarSlett
 38. Sender gode tanker til familien som feirer sin andre jul uten Regine.. Nydelig tatovering forresten!

  SvarSlett

Blogglistenhits
Bloggurat