22.4.10

Skjerpings!


En skjerpings går til... De som slenger dritt på nettet.


Det er ingen nyhet at det finnes nok av idioter der ute, som på død og liv skal spre kvælm på Internett. Det er ingen nyhet at disse sjarmklumpene rakker ned på andre for å føle seg bedre selv. Det er på ingen måte noen nyhet at disse menneskene, gjerne signert bak den svært treffende kamuflasjen, "anonym", burde tatt et realt oppgjør med sin egen usikkerhet.

Som blogger har jeg flere ganger "møtt" på mennesker som ønsker å fortelle hvor innbilsk, tragisk og stygg jeg er. Bare på Youtube-profilen min får jeg daglig svært hyggelige kommentarer.

Når jeg har stilt opp i media i forbindelse med homokamp og debatten om kjønnsnøytral ekteskapslov, har jeg fått mange inspirerende tilbakemeldinger. Det beste var nok da en person hevdet at jeg mest sannsynlig ble tvunget av mora mi til å forsvare henne. ... Hei, jeg heter Sofie og er fem år.

Her på bloggen har jeg fått høre mye interessant, blant annet at jeg egentlig bare "skryter på meg at jeg har Tourettes syndrom" (OK, da. Det går mest i det og at jeg har masse godteri hjemme - når jeg egentlig ikke har det. Alt for å få venner til å bli med meg hjem), at jeg er patetisk, skada og at det er synd på meg.

Her om dagen fikk jeg tidenes latterligste kommentar (den ligger foreløpig på en solid førsteplass over verste kommentar hittil), og den er så dum at jeg ikke vil gjenta den engang. Men én ting er sikkert: Jeg blir skremt av tanken på at jeg deler planet med slike mennesker. På den annen side: Det er ekstremt sørgelig at enkelte mennesker har det så vondt med seg selv. Nei, jeg er ikke ironisk nå. Det er rett og slett trist. Veldig trist.

Jeg får ofte høre at jeg burde "skaffe meg et liv", og det er jo helt åpenbart at disse avsenderne vet hva de snakker om. De har tross alt funnet en meget givende hobby. Likevel er det nok mange som undrer seg: Hva ønsker de å oppnå? Å rømme vekk fra sine egne og åpenlyse problemer? Er det et skrik om oppmerksomhet? Skadefryd? Eller er det en selvlysende, katastrofal dårlig kamuflering av misunnelse og bitterhet?

... En fin, liten blanding, sier du? Ikke spør meg - jeg er tross alt "dum", "tilbakestående" og "stakkarslig". Jeg skulle gjerne ha sitert noen, men det er liksom ikke så personlig med "Anonym". Sorry, folkens! Skriv navnet deres neste gang, så skal dere få den kreditten dere fortjener.

If you are not criticized, you may not be doing much - Donald H. Rumsfeld.

62 kommentarer:

 1. Det handler kun om misunnelse og sjalusi! Det er så tragisk at noen gidder å bruke sin tid på å spre dritt og dårlig stemning. Skryte på seg tourettes btw? Hehe, nice one ;) Neida - ta det som et kompliment! Ordtak: "Haters only hate people they can't be or can't have".

  SvarSlett
 2. Noen ganger er det nesten så jeg tror folk kødder. Ingen kan da være så ondskapsfulle, så korttenkte og rett å slett så DUMME. Greit nok at man velger å ha en blogg og at man da blir fritt villt, hvis du skjønner.. men det må da være grenser. Jeg husker noen av kommentarene Regine fikk innimellom...fikk frysninger og tenkte at mennesker kan da ikke tenke slik. Det er da rett og slett ikke mulig. Men jeg tror også at man rett og slett bare er nødt til å overse dem og fokusere på de positive tilbakemeldingene som er i flertall:)
  Ha en super helg, Sofie:)
  U Rock:D

  SvarSlett
 3. You rock, girl! Er helt enig med deg, det å slenge anonym dritt på nettet er sykt tragisk azz xDDD

  Blir ekstremt provosert når folk kun skal slenge dritt! Har man ikke noe fint å si, holder man kjeft!

  Du er kul :D

  SvarSlett
 4. Kristel stjal kommentaren min:p Men jeg drar den likevel, jeg. AMEN!

  SvarSlett
 5. Altfor ofte er det folk som troller rundt, men dessverre så er det også folk som ikke har annet å gjøre enn å kaste kvalme rundt seg.

  og btw, ILU.

  SvarSlett
 6. WORD! Har aldri forstått greia med å slenge dritt, hvorfor bruke de sekundene man aldri får tilbake? Liker jeg ikke en blogg kommer jeg ikke tilbake, easy as that! Hos oss går det mest i DØ HORER, DØ - trivsel, altså.

  SvarSlett
 7. Herlig bilde :D

  Lurer litt på noen ganger hvem disse menneskene er... Hvem er det som tar seg tid til sånt? Er det de fnisete jentene fra ungdomsskolen, er det han rare mannen ved siden av deg bussen? Eller driver folk vi kjenner faktisk med sånne ting?
  I'd like to know!

  SvarSlett
 8. (Y)!

  Du og tankene dine er så bra. Hvorfor kan ikke flere bare være som deg?

  SvarSlett
 9. Bra skrevet! Jeg er enig - dette er for idiotisk. Drittslenging generelt er idiotisk. Lurer på hva som foregår oppi hodet til sånne folk. De blir jo ikke penere av å kalle andre stygg, heller ikke smartere av å kalle andre dum. Nei, jeg skjønner ikke vitsen. HVORFOR ser alltid noen etter negative sider ved andre? Hva feiler det mennesker? Herregud, jeg får vondt bare av å tenke på det. Hvorfor kan ikke folk føle med hverandre, istedetfor å gjøre narr? De kommer jo ingen vei med det.
  Jeg synes folk har nok med å tenke på seg selv, hvorfor skal de bry seg så masse med det andre personer gjør?
  Men disse personene vil nok, dessverre, alltid eksistere. Utrolig lavmål.

  SvarSlett
 10. Utrolig bra skrevet Sofsen=)
  Jeg er enig med deg, de som bare må hakke ned på folk kan i det minste skrive navnet sitt for så å få kredd for det=p

  SvarSlett
 11. Egenltlig liker jeg ikke bloggen din. Jeg bare leser den hver dag. Og jeg elsker å bruke masse tid på å lese alt du skriver, men det er egentlig bare for å finne grunner til å kalle deg hore og tragisk.
  Klem Anonym<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

  Høhø. Nei.
  Du er herlig! Stå på med fantastisk blogging :-)

  SvarSlett
 12. Jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor dumme folk er.

  SvarSlett
 13. ilu sofs <5-2

  Ja, det er helt tydelig at du prater om Tourettes for å få venner. (det er forresten nettop derfor jeg liker deg - det gjør deg interessant).

  SvarSlett
 14. Alltid er'e noen som må lage kvælm.
  Ville bare si det, leser the whole shabang l8r - futebollstrening nu!

  SvarSlett
 15. Var spørsmålene mine så ille at du måtte skrive et innlegg om meg altså, haha ;)
  At de "tørr" å skrive at DU må få deg et liv, er jo bare litt morsomt. Syns det er så utrolig dust å skrive skit om andre. Og ihvertfall når de ikke tørr og stå for det, så de gjemmer seg bak et velkjent kallenavn. Skjønner liksom ikke at de gidder å kaste bort tida si på sånt heller jeg da. Stå på videre du miss Sophie :-)

  SvarSlett
 16. Det er så pil råttent å skrive dritt. Jeg tror det går mye ut på SKADEFRYD.... ondskap. Og misunnelse.

  SvarSlett
 17. Huff, noen vet bare ikke når de skal holde kjeft. Har man ikke noe pent å si burde man heller ikke si noe. :)Har man derimot noe pent å si, så spre det <3
  Bra at du skriver om slikt snuppa, kanskje noen av de anonyme tar det til seg og går hjem med halen imellom bena :D

  SvarSlett
 18. Sv: Åhh, det var godt å høre. Begynte nesten å bli nervøs her, haha!!

  SvarSlett
 19. Melder meg inn i AMEN-klubben.

  stakkars mennesker der ute som ikke har noe liv,men noen må jo ha det sånn og..

  SvarSlett
 20. Mot-sangen. Den er fin. Og så passer den litt her.

  SvarSlett
 21. YEAH BABY <3 Jeg er såååå enig <3

  SvarSlett
 22. Anne-Thea22/4/10 21:16

  Du er så kul! :D

  SvarSlett
 23. Sv: Selvfølgelig kødder jeg :D

  SvarSlett
 24. Du er jo en av de peneste jeg har sett! <3

  SvarSlett
 25. Kule bildet! Passer bare best inn her. Hater folk som sprer kvalm, særlig de som gjemmer seg bak "anonym" på nettet. Arg. Gjør mot andre slik du vil at andre skal gjøre mot deg. :D Fine saying. :)
  Flink Sofie. :)

  SvarSlett
 26. Bra Sofsen! Få det ut!

  Synes du er søt jeg.

  Hilsen en som er både dum, tilbakestående, idiot og bør halshugges :)

  SvarSlett
 27. HURRA, du linker til min BLOGG. Det er selvsagt veldig greit, da kan jeg snylte på meg et par ekstra sidevisninger om dagen, og det liker vi.

  Forsåvidt enig i at man er tulling om man går rundt og er negativ anonymt. Skulle ønske Internett hadde Kardemommeloven mer integrert, jeg. Kardemommeloven er langt mer badass enn Janteloven spør du meg.

  SvarSlett
 28. Sv: Dust? Haha!!Mens katta mi mister håret, mister du vettet. Håret mitt er godt planta på hodet, bokstavelig talt (godt planta).

  SvarSlett
 29. Herregudihimmelen som folk trenger selvinnsikt her i verden. De har liksom... ikke annet å gjøre enn å spre dritt til folk de tydeligvis ikke liker, for så å ikke tørre å stå for det selv.
  Kjempemorro.
  Nei, skal man først gjøre noe, skal man da gjøre det ordntlig- gå rett bort til personen man ikke liker, og si det opp til ansiktet, da gjerne saklig... holder liksom ikke med å si "fittetryne" eller "lespehore" da jeg hittil ikke har møtt noen som har et ansikt i form av en fitte (men GUD hvor morsomt hadde ikke det vært å møte???), og det å være lesbisk kvalifiserer liksom ikke som et skjeldsord i mine øyne da.. Ikke hore heller- det er et yrke.. (Og jeg tror forøvrig kanskje de foretrekker å bli kalt prostituerte... hva vet vel jeg.. :S)

  Herregud.. Nei, Sofsen, jeg leser bloggen din ofte, og selvom jeg kanskje ikke er heeeelt enig med deg til tider, så har jeg intet behov for å kalle deg dum (for det er du jo åpenbart ikke), eller å sette deg i samme bås som Lars Tangen.

  Jeg ser forøvrig ikke noe galt i å hverken ha, eller leke at man har tourettes heller, for den saks skyld.

  SvarSlett
 30. Jeg har bare en ting å si og det er R.I.P. Gustav Lorentzen!

  SvarSlett
 31. Fine, flotte sofsen!!! Takk for at du har denne bloggen, den betyr masse for meg! Uansett hvilket humør jeg er i, kan jeg lete i ditt arkiv og finne akkurat det jeg trengte! En latter, visdomsord eller en trøst. Takk for at du er ærlig og for at du er deg selv og sier akkurat det du mener!! Du er råtøff og jeg digger deg!

  SvarSlett
 32. Verden skulle hatt flere unge mennesker som var som deg! Oppegående, reflektert, engasjert, empatisk, morsom og selvsikker!
  Anonyme drittkommentarer kommer mest sannsynlig fra missunnelige nolifere som skulle ønske de var deg!
  Patetisk, ondskapsfullt og irriterende.
  Stå på jeg beundrer deg :-) og tør å si det!

  SvarSlett
 33. Kunne ikke vært mer enig..!


  TUSEN TAKK for at du spurte om gjesteinnlegg! Det setter jeg veldig stor pris på å få lov til - så JA, det vil jeg :) Skal prøve å få skrevet en tekst i løpet av kvelden og maile deg? Jeg kunne tenke meg å skrive om hvordan det er å være på St.Olav når man får behandling, og hvorfor jeg vil at pengene skal gå til dette.

  SvarSlett
 34. Ida Louise23/4/10 13:16

  Herlig, Sofie!
  Håper noen av de "anonyme" leser dette og føler skam..!

  SvarSlett
 35. SKAFF DEG ET LIV, STYGGE FEMINISTISKE TAPER

  Naj.

  Jeg velger å kommentere anonymt når jeg kommenterer, ikke fordi jeg skal gjemme meg bak en dataskjerm og kaste dritt, men fordi jeg ikke har så lyst å stå fram med navn. Har ikke lyst å bli gjenkjent av flere grunner, personlig bla bla bla. Men når det er sagt: skal du så absolutt skrive dritt (merk forskjellen på konstruktiv kritikk og dritt), ja da får du jammen meg tørre å stå fram med ordentlig navn og kontaktinformasjon. At jeg selv ofte er anonym føler jeg ikke gjør så mye fordi jeg bruker det ikke til å være en drittsekk. Jeh.

  Håper sånne stygge, idiotiske anonyme kommentarer ikke går inn på deg, Sofie. Når du legger masse arbeid og engasjement bak det du gjør, leverer gjennomtenkte argumenter og tanker, så burde det ikke bety så mye at en eller annen løk kaller deg ei stygg hore (sheeesh). Det er jo trasig for deres del at de ikke kommer på noe bedre motargumenter ;) Stå på videre :)

  SvarSlett
 36. du tok akkurat alle ordene ut av hodet mitt!
  xxx

  SvarSlett
 37. Mine to beste venner har opplevd å bli hengt ut på nettet. Det gjør meg så sint.

  SvarSlett
 38. Bra innlegg - nok en gang.

  Jeg må innrømme at jeg har sett bloggere som har skrevet dritt til hverandre, og selv har postet innlegg om at de hater å få slike kommentarer. Hva er da poenget?

  Jeg har lest bloggen din en lang stund, selvom jeg ikke er så flink til å kommentere (*kremt*). Jeg får se til å bli flinkere med det.

  Men jeg er utrolig enig med deg, men anonym mobbing og drittslenging tror jeg aldri vil ta slutt, noen lærer aldri.

  SvarSlett
 39. Du får det sagt :) Utrolig bra skrevet! Jeg skjønner ikke hvordan folk i det hele tatt har samvittighet til å slenge dritt over nett, for det er faktisk mobbing og uthenging det er snakk om her, og det er jeg fullstendig motstander av. Har man noe stygt å komme med, kan man ihvertfall være tøff nok til å skrive hvem man er, istedet for å anonymisere kommentaren sin. Har man gått så langt at man kan slenge dritt om en person man mest sansynlig ikke kjenner eller har møtt, og tør å gå så langt at man dømmer personen utifra utseende og blogginnlegg, skader det vel ikke å tråkke litt dypere ned i salaten, eller? Jeg blir så provosert! Skjønner ikke hvorfor folk ikke bare kan holde de negative tankene, meningene og utsagnene sine for seg selv, og heller legge vekt på det positive istedet..

  Iallefall, du er en veldig bra blogger Sofie, og jeg velger å tro at du er en utrolig bra person også, selv om jeg ikke har møtt deg eller kjenner deg som person i virkeligheten, men det tør jeg faktisk å si, og jeg er dønn ærlig! Stå på og vær deg selv, for du er unik :)

  SvarSlett
 40. YO. Først vil jeg beklage ovenfor Elg, det var ikke meningen å få ham til å føle seg båssatt. Jeg er oppriktig lei meg for det. Så vil jeg takke for at du skrev at jeg er morsommere enn Lars Tangen. As you can imagine traff du meg rett i hjertet med den.

  SÅ vil jeg si at jeg beundrer.. nei. Jeg beundrer det ikke, det hadde vært harry. Eller, jo! Jeg må bruke ordet beundrer, men ikke tenk på det som harry. Ok. Jeg beundrer og respekterer det du står for, og..ærlig talt. Drittkastere står ikke for noen ting. Jeg vil heller stå for noe, og risikere å få dritt for det, enn å sitte bak en skjerm og hate livet.

  SvarSlett
 41. Hei Sofsen. Bloggen din er kul, og jeg tror du er like så utenfor den. Bare så du vet det. Jeg har vært innom et par ganger, men er så sjuuukt dårlig på å legge igjen kommentarer. Jeg lover ikke å skjerpe meg, men nu vet du hvem en til av leserne dine er ;p p.s Jeg har mata fiskene dine, så nå dør de ikke av sult i kveld.

  SvarSlett
 42. OMG!!!!!! ERE MULI

  Nei, men altså, jeg gikk jo inn på den youtube-tingen, og der fikk jeg både hakaslepp og det svei til slutt så fælt i øynene mine at jeg måtte se vekk i flere minutter! ER DET MULIG? Unnskyld meg, men det er jo direkte ondskapsfulle kommentarer. Herreminhatt. Jeg er faktisk sjokkert, og jeg som ikke trodde noen ting kunne sjokkere meg lenger.

  Og jeg digger så evig at du tar opp slike ting på bloggen din! Det er faktisk veldig viktig, for folk har en tendens til å glemme det. Mobbing på nett er litt mer utbredt enn man kanskje tror. Du åpnet mine øyne en del nå, i hvert fall!

  Og strålende bilde!

  SvarSlett
 43. Trist fakta:
  Folk rakker ned på andre for å hevde seg selv.
  Derfor burde man ikke ta urelevant kritikk personlig.

  SvarSlett
 44. Herlig innlegg Sofie :-) Bra du fikk skrevet det. Jeg har mange ganger skrevet om det her på bloggen min selv, eller - ikke på den jeg har nå, men på den andre. Der var det såklart anonyme som måtte kommentere at jeg fikk bare godta at de skrev anonym, for de mente jeg kjente dem - og da ville det bare blitt værre for meg. Vell, det som blir værre er jo at det sitter folk jeg kjenner å slenger dritt gang på gang. Da kan jeg jo begynne å ramse opp alle vennene mine å føle at alle er falske da. Det blir for dumt. Anonyme er pingler, de prøver å gjøre seg tøffe med å holde på slik de gjør og tror at alt ordner seg når de har trykker på ''legg inn kommentar''! Personlig så tror jeg egentlig at om de skriver noe helt forjævlig så kommer de til å sitte med det på samvittigheta lenge etterpå. Hvis den personen som skrev dritt om broren min er en person jeg kjenner - så håper jeg virkelig at den personen angrer, for å få høre at broren min var en taper og at det var flott at han hengte seg osv, så synes jeg synd på den personen. Jeg tror nok det er best jeg ikke vet hvem det var, for slik tåler jeg virkelig IKKE å få slengt rett i trynet. Fuck you, Anonyme! Det er DERE som skal skaffe dere ett liv.

  SvarSlett
 45. sv: Haha, takk - har jo opplevd slike ting selv, og ler omtrent like mye over hvor utrolig lite selvinnsikt enkelte har ^^
  Hadde en hvor samme ip adresse plutselig gikk multiple personalities på bloggen, og begynte å finne på masse rændåm navn (rændåm VAR faktisk ett av navnene) og skrive som om det var "flere personer" som skrev ^^ da lo jeg godt =P
  haha, ja, jeg og homo #1 kom frem til at ettersom vi alle tre er sammen hver dag, trener sammen, spiser sammen + at jeg er den eneste som gidder å henge opp klær (og brette dem) kom vi frem til at vi alle var gift med hverandre ^^.. hihi,
  Nei, rent politisk er vi nok ikke heeeelt enige tror jeg ^^, Men som du sier- er alltid spennende å se hva andre folk mener- ellers går det dårlig- bare se på FRPs "SÅNN-ER-DET-ogvidriterihvadereandremåttesiomdet!"-holdninger- de mister jo stemmer i fleng =P

  SvarSlett
 46. Eg får lyst å forske på det som eit sosialt fenomen, det er nesten facinerende kor forferdelege folk kan være! Heldigvis finst det slike som deg Sofie og mange av leserne dine, og det er godt å vite. Likte det illustrerende bildet også , he he, geialt!

  SvarSlett
 47. Veldig bra skrevet. Jeg syns du fremstår som en flott person!

  SvarSlett
 48. Du er bare så utrolig genial!

  SvarSlett
 49. du er herlig sofsen

  SvarSlett
 50. Skaff deg et liv, a. Du er så jææævlig schip lizm!...

  Nei ærlig talt, du er rå. Du skriver helt fantastisk og du er virkelig en av de få bloggerne i O' Store Bloggverden som faktisk -gir- meg noe. Tekstene dine bærer preg av å være veldig godt jobba med, og du ordlegger deg på en helt enestående, men ikke minst din helt egne måte. Heia du!

  SvarSlett
 51. Så enig så enig! :) Og utrolig fint bilde forresten, tatt i studio?
  Toya.

  SvarSlett
 52. Oooooomg liksom : o Jeg ler, hardt...av LESERNE DINE! Herregud, av alle mennesker, eller bloggere for å ta en litt mindre kategori, er du HEELT feil person å kritisere! Selvfølgelig, det er jo bra å få noe annet enn baare positive kommentarer, MEN ALLIKEVEL! Seriøst, jeg virkelig forguuuuder deg, og ser opp til deg mer enn noen andre. If you're bullying with the stars, you're bullying with their fans. AMEN.

  SvarSlett
 53. Det der bildet MÅ jeg ha på mobilen! Slik at det kan komme opp når du ringer..eller jeg ringer deg! hehe..fantastisk!

  SvarSlett
 54. Cathrine-Marie27/4/10 04:43

  Jeg forstår veldig godt at folk prater(i dette tilfellet skriver) drit til Sofie. Sofie er en ganske awesome person. Så jeg forstår jo at mennesker føler seg truet. Det at DU, Sofie er en kjempe flink skribent og en utrolig bra person tror jeg rett og slett skremmer folk. De føler seg mindreverdige og da kommer piggene frem.

  De som skriver drit/møkk/SHIT/promp/baijs, de er sneversynte. De ser mest sansynlig ikke lenger enn frem til sin egen nesetipp og selvtilliten er på alle mulige måter katastrofal. Så stå på Sofie. Jeg liker deg og det skal du faen meg være glad for.

  Du er litt av ei skrulle, men jeg tror det er derfor jeg liker deg. Random at jeg skriver på bloggen din nå btw.

  Ilu4evvvvah lizzom!

  SvarSlett
 55. Du er herlig og ekte. Alle burde tenke seg om før de trykker i vei på tastaturet!

  SvarSlett
 56. Tastaturet er til for å brukes!
  Watch this^^

  http://www.youtube.com/watch?v=vNY5kvb6DMA

  SvarSlett
 57. jeg liker sånne mennesker som deg.

  egentlig skulle det ha vært flere sånne, men det er egentlig greit at det ikke er det alikevel.

  da blir det jo tross alt super duper mye bedre når man kommer over et menneske som viser et litt høyere intelligensnivå enn flertallet i denne såkalte norske bloggverden.

  SvarSlett