13.7.09

Tale til...


... Evige optimister.


Kjære evige optimister. Dere har en unik evne til å se lyset i enden av tunnelen, uansett om veiarbeidere holder på å rasere tunnelen, selv om det lekker fra taket og lyset er gått. Dere mestrer å se gleden i enhver situasjon - selv om huset brenner ned, flyet du sitter på styrter eller en tornado inntreffer.

Kjære evige opptimister. Måten dere smiler på gjør meg klam av beundring. Måten dere angriper hver øreflipp med munnvikene og aktivt flasher glimtet i øyet, gir meg harmoni i sjela. Selv om det regner og ferien blir avlyst er dere like glad og finner en imponerende plan B. Regnet vanner jo plantene og den avlyste ferien gir deg bare enda flere muligheter til å gjøre viktig papirarbeid, gå lange turer med bikkja og finne deg sjæl.

Kjære evige optimister. Gratulerer med dagen! Dette er den første dagen i resten av ditt liv. Tenk på alt du kan gjøre! Selv om familieidyllen skulle skrante og finanskrisen tar fra deg jobben, er det ingen grunn til å surmule. Ånei, du - always look at the bright side of life. Her er det kun snakk om å innta et par vitaminbjørner og løpe en tur i skæven - dagen er din!

Kjære evige optimister. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive min forkjærlighet til dere. Kall meg gjerne optimistisk, men dere gir meg tårer i øynene og ståpels over hele kroppen. Jeg vil så gjerne takke dere. Selv om bussen er overfull og minst ti unger griner høylytt samtidig, smiler dere over de små gledene her i livet - som at en tapper snegle forsøker å krysse veien med heltestatus, at brannvesenet i Ytre Enebakk får muligheten til å redde en vettskremt kattepus ned fra et tre, og at Silje fra Mo i Rana fikk femlinger på julaften.

Kjære evige optimister. Dere lyser opp hverdagen min. Sett at jeg skulle være morgengretten, klarer dere å gjøre dagen min bedre umiddelbart. Dersom jeg for eksempel skulle befinne meg i kø på Rimi er det alltid noen morgenfugler som kvitrer over den appellerende forsiden til VG, eller spøker høylytt med hvor mange melkekartonger man måtte trenge på en ellers så grå mandag.

Kjære optimister. Hvordan klarer dere det? Hvordan klarer dere å finne noe positivt i hver minste lille ting? Selv om noen kidnapper sjela di, snitter opp humøret ditt med kniv, rævkjører tilfredsheten din og griser til smilet ditt, har dere alltid litt godhumør på lager. Smil og vær glad for hver dag som går, så skal du se hvor vondt i kjeven du får.30 kommentarer:

 1. Bra innlegg! Go optimister! :D
  Begynte forresten å le da jeg så smileyen på slutten der, haha! (er litt sent nå...)
  Har savna blogginga di, Sofsen :)

  SvarSlett
 2. neimen, sofsen da, der var du tilbake. for fullt? Optimisme er bra. Jeg skal faktisk ta med meg bikkja mi på bussen nå og HÅPE at jeg får ha han med meg. Optimisme kalles det ;) Jeg skal også dra på campingtur, selvom jeg ser med gluggane mine at det mest sannsynlig kommer til å regne. Så flott!

  Ha en fin dag, sofsebaby.

  SvarSlett
 3. Evige optimister gjør meg voldelig.

  SvarSlett
 4. haha, råbra innlegg :-D herlig !

  SvarSlett
 5. Jeg hadde nok aldri klart å vært sånn du..
  Go Enebakk! Er det nå jeg skal si det ikke er brannvesen i Ytre Enebakk, men i kirkebygda?
  MEN, drit bra innlegg, keep them coming!

  SvarSlett
 6. hehe, du er amazing, Sofsen! Jeg er nok en evig optimist selv, jeg bare jekker meg litt ned om jeg ser noen gi meg dødsblikket.
  Så neida...

  SvarSlett
 7. Kjempebra skrevet!
  Jeg sperret øynene opp litt når jeg leste "Silje fra Mo i Rana fikk femlinger på julaften"

  Vi på Mo har det virkelig i oss!

  SvarSlett
 8. Jeg kunne godt trengt en dose optimisme kastet mot meg. Dessverre kommer min egen pessimisst til å drepe den.

  Pessimister reunite!

  SvarSlett
 9. Du sitter og skriver om mormoren min jo :D

  SvarSlett
 10. jeg gliste stort når jeg så at du hadde postet et nytt inlegg.
  og jeg gliser stort endå, fordi dette var jammen meg genialt skrevet.
  optimister forever!

  SvarSlett
 11. Optimister ender som Jim Carrey i "Jeg, meg og Irene" :-)

  SvarSlett
 12. Fantastisk bra skrevet! Man trenger forresten ikke å være optimist hele tiden, bare litt mer "yes man", for å ta enda en Jim Carrey film. Mo i Rana er forresten best ja!

  SvarSlett
 13. Jeg er heller ikke helt frelst - bor nok en større pessimist enn en opptimist i meg :p

  Glad you're back, darling! Dagen er ikke den samme uten blogginnleggene dine!

  SvarSlett
 14. Vsnvittig bra innlegg!
  En klok dame sa engang "lykken er ikke en tilstand, men et valg". Det er mye sannhet i det.

  SvarSlett
 15. Yay, min første sofsen.com-kommentar! Det var jammen meg på tide, jeg lovte jo det! :) Sender litt virtuell optimisme fra her jeg sitter på andre siden av den store dammen. Håper du får en kjempefin dag videre!

  SvarSlett
 16. :D:D:D
  du skriver så ufattelig bra!:)

  SvarSlett
 17. Løsningen bak overdrevent optimistisk tankegang er dop, uten tvil. Det er rett å slett unaturlig å gå rundt å være SÅ positiv hele tiden!

  Dessuten, er det ikke viktig å ha en kritisk sans?

  SvarSlett
 18. Optimister er kule de ;) Jeg er sånn midt i mellom jeg tror jeg.. ;) Godt å se et nytt blogginnlegg, trodde nesten at du hadde dratt til Kos igjen. Kos deg vidre i sommer.
  Linn

  SvarSlett
 19. Der var du tilbake ja :D Har gledet meg lenge til dette innlegget. Kjempebra skrevet, jeg må virkelig si at du oppfyller alle mine forventninger! Blir aldri lei av å lese på din blogg, selv om jeg egentlig hater å lese sånne ting. Du skriver liksom bare så gøy :D

  Håper du er tilbake for fullt, tøffen :D

  SvarSlett
 20. Du skriver så utrolig bra og inspirerende, samtidig som at det er veldig dypt og givende. Jeg var inne på bloggen din for første gang for litt mindre enn to uker siden. Etter det har jeg lest flere av dine gammle innlegg, fordi du uansett hva du skriver, uansett om hvor mye saken du skriver om ikke bryr meg i det hele tatt leser jeg innleggene alikevel, fordi du gjør det alltid spennende.

  SvarSlett
 21. Hehehe jeg vet! Hvordan klarer folk det???? av og til veldig irriterende og avog til veldig inspirerende... mest det første egentlig ;)

  SvarSlett
 22. Hah, you are so fæntæstic! Jeg vet ikke om det er helt korrekt, men jeg føler virkelig at dette innlegget er laget kun for meg - og du mener akkurat meg. Eller... kanskje ikke? :P Lenge leve optimister! Må innrøme jeg begynte å synge (kall det nynning om du vil, med tanke på at jeg ikke kan teksten) litt på Jahn Teigens gode gamle Optimist :D

  SvarSlett
 23. wow, jeg liker'e. Optimister er herlig, så lenge det ikke blir for mye! arbeider selv med og bli en, hvor lang tid det vil ta, er en annen sak :P

  SvarSlett
 24. Jeg har aldri forstått hva som kan være så vanskelig med å se lyst på livet. Men du har to typer optimister; de ekte optimistene og fasadeoptimistene. Fasadeoptimistene er skumle. Veldig skumle.

  SvarSlett
 25. Jeg er en litt forvirra optimist tror jeg..
  Jeg prøver å finne lyspunktet i en hver situasjon,men så kommer jeg ikke lenger før pessimismen overtar store deler av tankefeltet. Men den blir ikke helt borte!
  Neida,har den på lur vett;)
  Supert innlegg!

  SvarSlett
 26. Hei Sofsen.
  Supert innlegg.
  Hva skal du gjøre på til høsten? Skole?
  Digger deg.

  SvarSlett
 27. Heia Sofsen. Titter litt innom deg i ferien også, selv om eg elangt borte ;)
  Syns du er topp!

  SvarSlett
 28. I miss your blogging, hottie !! Jeg er opptimist og pessimist. Velger selv hvilken av personlighetene mine som passer til hvilken annledning. Håhå ;)

  SvarSlett
 29. Hei Sofsen!
  Har lest litt gjennom bloggen din nå, og må si du imponerer!!
  Er så godt å se at det finnes andre bloggere som skriver om noe annet enn klær, mote, sminke hva de har spist til enhver tid!
  Innleggene dine har meninger og er intressante å lese.
  Du virker som en god jente tvers igjennom!!
  Digger at du har egene meninger og tørr å stå såpass sterkt ved dem som det virker som du gjør! Stå på!!!

  Klem fra natalie.

  SvarSlett
 30. Du er helt fantastisk :)

  SvarSlett