16.7.09

Skjerpings!


Skjerpings går til... De evneveike idiotene som tror de bare kan stoppe opp rett foran deg på gata - og gjør det.


Hver gang jeg går i byen møter jeg dem. De som parkerer ræva si stående og gir deg halvveis hjerteinfarkt ved at du så vidt kræsjer inn i dem. De som tar seg friheten til å dra uttrykket, "lufta er for alle" et nivå høyere.

Hver gang jeg går i byen møter jeg dem. Nei, vent. Jeg møter dem ikke. Jeg blir ufrivillig en alternativ ryggsekk, ved at de enten stopper opp for å tenne røyken, ta en telefon, finner en femkroning på gata eller bare tar en helt fantastisk unaturlig pause i sin beundringsverdige gange.

Hver gang jeg går i byen møter jeg dem. Gjerne når jeg har dårlig tid. De irriterende "oi-dette-var-et-fint-stoppested-håper-det-ikke-går-noen-bak-meg-selv-om-det-selvfølgelig-gjør-det"-menneskene. For all del, veldig magisk at dere lar verden stoppe opp et øyeblikk, men det passer så bedritent dårlig når jeg går relativt fort og plutselig må bråstoppe på grunn av talentløse skikkelser som la igjen folkeskikken og de sosiale antennene ved fødestua.

HVER bidige gang jeg går i byen møter jeg dem. Det går greit om du plutselig kommer på at du glemte mobilen hjemme og derfor må bråsnu og løpe i motsatt retning, men det er IKKE greit å utnevne seg selv som avsperringsgjerde sånn helt uten videre. Min favoritt er når noen får en melding, stopper opp fordi meldingen åpenbart er uhyre viktig, for så å vandre saktere enn en pensjonist over veien i to minutter, for så å STOPPE OPP IGJEN. Siden du tydeligvis skal svare på meldingen kan du heller GÅ TIL SIDEN, skrive ferdig, og så gå inn blant folkemengden igjen.

Hver gang jeg er i byen møter jeg dem. Nei, vent. De møter meg. Ufrivillig. Jeg trenger ikke ha sosial angst for å mislike uforutsigbar fysisk kontakt med en vilt fremmed. Jeg trenger ikke å bli overrasket av en klam rygg mot brystkassa mi heller. Dere som senker farten min, derimot, trenger å si unnskyld. Da vet jeg hvert fall at dere ikke mente det; at det mest sannsynlig er en grunn til det plutselige stoppet, og jeg kan si: "Joa, det går bra".

Hver gang jeg er i byen møter jeg dem. For ikke å snakke om gjengene som går så sakte at Siv Jensen rekker å skaffe seg empati - gjerne en lang, lang rekke med venner som strekker seg fra den ene siden av fortauet til den andre. De som glatt hadde vunnet mimeleken med en glimrende etterlikning av Berlinmuren. Jeg vil gjerne rette en stor takk til slike mennesker. De som gjør at jeg nærmest må brøle så hardt av irritasjon at lungene mine vrenger seg, men likevel ikke flytter på seg. Om dere bare kunne lage en åpning, eller noe? Sånn at andre mennesker kan komme forbi (ja, hold dere fast - det er faktisk andre mennesker her i verden enn dere)? Eventuelt bare okkupere en benk eller to og leke hekk der i stedet? På forhånd takk.

Hver gang jeg er i byen møter jeg dem. Neste gang skal jeg gjøre som Jason i Terkel i Knipe: "Du vet aldri når du får bruk for et jernrør".

39 kommentarer:

 1. Åh, nå ble jeg flau. Jeg er en som plutselig stopper for å lese et skilt, men siden jeg er nærsynt, må jeg ta noen skritt fremover. Og så noen skritt til. Og så enda noen skritt, og så står jeg klint inntil skiltet og sier "Aha, jeg har altså gått feil! Jeg skulle gått til venstre, ikke høyre. Så dum jeg var i dag da!".

  SvarSlett
 2. Jeg haaaaater dem, men siden jeg er litt distre av meg gjør jeg det sikkert ofte selv, uten og legge merke til det. Men ja, det er det aller største irriteringsmomentet i byen, SÆRLIG når de VET at noen går bak dem! :p

  SvarSlett
 3. Jeg gjør det nok selv, uten å tenke over det. Men nå går jeg som oftest ikke i store folkemengder uansett, så tror ikke så mange tar skade av det.

  Du minner forresten om Marilyn Manson på det bildet.

  SvarSlett
 4. Haha, stemmer! Det er sykt irriterende. Men jeg gjør det nok noen ganger jeg også,uten vilje selvfølgelig :p (men jeg beklager meg i hvertfall alltid om det skulle skje)

  SvarSlett
 5. Hahah, freaky bilde!!

  Men jeg er helt enig. Jeg hater jo generelt mennesker, men ekstra mye bærer jeg nag til de som går så utrolig sakte. Og da helst uten å la noen andre forsere seg. Fanken ta folk!

  SvarSlett
 6. Må få tilføye at dette fenomenet i særlig grad er irriterende når det gjelder julegaveshopping. Jeg handler som oftest alltid gavene mine den 22. desember, da jeg er ganske somlete av meg, og mens jeg raser gjennom senter etter senter på jakt etter de perfekte gavene, så går resten av folkemengden så utrooooolig sakte! Det er akkurat som det er en masse av gelé som vugger frem og tilbake, med tusenvis av barnevogner og eldre mennesker som snegler seg fremover. Jeg blir GAL av at alle går så saknte rett før jul. Hva gjør man egentlig på et kjøpesenter den 22. desember, hvis ikke det er for å stresse og rase seg gjennom de butikkene man må rekke? Dersom man ikke trenger å være der, og bare er der for å gjøre slik at vi "stressere" må bruke halvparten av vår tilmålte shoppingtid på å bryte oss gjennom store folkemengder, så kan man like godt holde seg hjemme og bake pepperkaker og lage julegrøt syns nå jeg... Bra innlegg Sofie!

  SvarSlett
 7. Haha, så fantastisk morsomt og utrolig sant! ^^ Leste det for kjæresten med god innlevelse, han lo godt!

  SvarSlett
 8. Dotte: Hahaha, sykt godt poeng! Helt enig - hva gjør man på et kjøpesenter om man ikke stresser? Jeg får fysisk vondt av sånt.

  SvarSlett
 9. Jeg var ute nå i kveld (nattåpent i Bergen) og hadde lyst til å brøle hele tiden. Folk som går sakte, folk som går fem i bredden, eller to i bredden MED BARNEVOGN!! Eller folk som bare elsker å gå sakte. Også må vi ikke glemme min personlige favoritt - stoppe for å snakke med gamle kjente FORAN RULLETRAPPEN! Åååååh! Utrolig bra timet post ;)

  SvarSlett
 10. Hvilken overfylt by bor du i?? *ler* Jeg kan ikke si jeg kjente meg så mye igjen i akkurat dette innlegget, men kanskje JEG er en av disse stoppe-midt-i-veien-folka??? O_o

  SvarSlett
 11. HAHAHAHA:D Jeg er sååå enig med deg!!!
  Lurer på hvor mange ganger jeg har gått inn i andre før.. bare fordi de skal stoppe opp, helt uten videre for å så begynne å gå igjen!:p

  jeg også vil ha en ukens skjerpings fra deg, Sofsen!!:p hah

  SvarSlett
 12. Maja: Siden du har sånn teit VIP-blogg svarer jeg deg her: Godt jeg ikke er alene. Skaff deg et jernrør du også!

  SvarSlett
 13. fordi jeg røyker..:p trenger litt motivasjon til å slutte, hah;)

  SvarSlett
 14. Hver gang jeg går i byen når det regner får jeg nesten stukket øynene mine ut av folk med paraply som bare går rett frem og tenker kun på seg selv, eller bare stopper...

  SvarSlett
 15. Det der skjer meg ALLTID når jeg er i en storby. Det kjennes som om en mørk sirkel legger seg rundt meg i det det skjer. Pleier aldri å si noe, men irritasjonen bobler opp inni meg! Enig med Maja over, å stoppe opp rett foran rulletrappa er lurt. gah.

  SvarSlett
 16. HEART! Jeg har savnet deg, jeg! :)
  Dette innlegget var veldig, veldig deg, og veier opp for den lange tiden du har vært borte! (jeg har jo vært fraværende og ikke-kommenterende en stund, så du får unnskylde om jeg farer med usannheter her)
  Er så hjertens enig her! Og de som går sakte generelt bør steriliseres (de også!). BlæH!

  SvarSlett
 17. Jeg synes det er ti ganger verre med de som synes det er greit å stå og ta plass der hvor andre mennesker skal gå. Derfor har jeg utviklet et stort talent for å buse forbi og kanskje også velte de som står i veien.

  SvarSlett
 18. Digger det bildet av deg! ^^,

  SvarSlett
 19. Jeg synes dette var en teit skjerpings, Sofie. Faktisk er gata for alle, om man så får lyst til å stoppe litt.. De fleste mennesker har da vel føtter, og det er vel ikke så veldig mange ekstra skritt å gå forbi. Jeg er en sånn person som ofte ikke går til side for å feks lese en melding, kanskje fordi jeg må rekke noe. Serfor går jeg heller littt saktere for ikke å gå på folk i min meldingslesing. Så er det heller ikke alle som liker å stresse langs en gate, noen folk tar faktisk ting med ro.
  Charlotte

  SvarSlett
 20. Der sa du det, Sofsen! For ikke å snakke om folk som stiller seg foran ruletrapper...irriterende

  SvarSlett
 21. Mente selfølgelig rulletrapper*

  SvarSlett
 22. Charlotte: Nei, for jeg har da på ingen måte overdrevet og satt ting på spissen. Ikke helt min greie...

  Anonym: High five!

  SvarSlett
 23. JAJAJA!! hater disse menneskene, de samme som stopper opp i bunnen eller toppen av en rulletrapp... hva skal jeg gjøre da, snu i rulletrappa?
  Er fellingstillatelse a stretch?

  SvarSlett
 24. Herlig! Det er nevnt mange steder over, men rulletrappa er særlig et sted hvor jeg har lyst til å rive av meg alt håret. Hvorfor siller de seg MIDT i trappa?! Hvorfor kan ikke alle bare følge den der høyre-stå, venstre-gå-greia, eller hva det nå er? Det burde være et skilt på toppen av hver rulletrapp. "Idiotiske snegler til høyre, vanlige mennesker til venstre." Også burde man bli bøtlagt om man sto på feil side. Kan ikke du ordne det når du blir statsminister?

  SvarSlett
 25. Der gikk det litt fort i svingene for meg gitt, sånn blir det når man er trøttsinna! Det er ikke en teit VIP-blogg, men en teit nedlagt en. Trykker du på navnet mitt nå så kommer du til riktig blogg :)

  SvarSlett
 26. Jeg skjønner akkurat hva du mener! Jeg eier ikke tålmodighet når jeg er ute blant folk som beveger seg altfor sakte. Det er utrolig irriterende når folk blokkerer hele veien og i tillegg beveger seg i pensjonisttempo.

  Men akkurat det der Maja skrev litt lenger opp, om å gå to i bredden med barnevogn, det må vel være lov. Jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å gå i kø bak venninnene mine når barnevogntiden kommer ;-)

  SvarSlett
 27. Det skjedde når jeg var på flyplassen iste. Irriterte meg grusomt mye over det.

  SvarSlett
 28. Indignert17/7/09 18:14

  At det går an å være så selvopptatt og hjernedød! Tenk å gå rundt i byen og være til hinder for andre! Ikke rart at du får så stor applaus fra dine bloggvenner. Pensjonister burde jo ikke få lov til å gå fritt rundt omkring, men burde lenkes til sengene sine. Og alenemødre med barnevogn burde tjores fast til flaggstanga. Og alle andre som bare er til irritasjon, burde låses inn i sine kjellere inntil du hadde kommet deg trygt innenfor husets fire vegger.

  Genialt innlegg, lizzom!

  SvarSlett
 29. Indignert: Oi... Jeg liker ironien din :) Gjesteinnlegg?

  SvarSlett
 30. Haha, så absolutt hyggestund!

  SvarSlett
 31. Indignert17/7/09 20:07

  Tusen takk, Sofsen! Du tok poenget. Egentlig er jeg ganske imponert over deg. For mitt inntrykk er at du er en person som absolutt har empati og omsorg for andre. Derfor syns jeg ikke at dette innlegget kler deg særlig godt. Hadde du avsluttet innlegget med "kan inneholde spor av humor", ville jeg nok ikke ha lagt inn noen kommentar.

  Gjesteinnlegg? Tja. Hvis du kan komme opp med et forslag til tema, kan det sikkert la seg gjøre. Jeg skriver jo bra norsk, synes jeg selv (vi har jo alle våre feil), så jeg kunne sikkert komme fra det uten varige mén. Men heri ligger faren. Vi kunne jo risikere å bli venner for livet! :)

  Mvh Indignert.

  SvarSlett
 32. Indignert: Man kan da være empatisk OG bitter/sarkastisk? Og må jeg virkelig advare folk om at innleggene mine kan inneholde spor av humor? Det blir stress - med tanke på hvor jækla humoristisk jeg alltid skal værra.

  SvarSlett
 33. Du glemte å nevne de som stopper idet de går av rulletrappa =P

  SvarSlett
 34. Indignert17/7/09 21:33

  Du har sikkert rett. Jeg tror faktisk ikke at noen forventer at du skal være humoristisk hele tiden. Men dette innlegget synes jeg var for dumt, og det er ennå min mening, for jeg tror nemlig ikke at alle oppfatter ironien her. Jeg vil deg da ikke noe vondt fordi om jeg for en gangs skyld kritiserer deg. Går man ut med sine tanker i det offentlige rom, bør man vel tåle en smule kritikk? Jeg skriver jo at jeg er imponert over deg, og da blir vel kritikken mer å regne som et velmenende råd?

  Uansett, jeg synes at vi skal sette stek her for denne diskusjonen. Jeg har fått fram mitt poeng, og du ditt. No hard feelings.

  Ha en riktig god helg, da, Sofsen.

  Mvh. litt mindre Indignert.

  SvarSlett
 35. Indignert: Yeah, make love, not war!

  Jeg kan ikke alltid appellere like bra til alle, serru. Og konstruktiv kritikk setter jeg bare pris på. Så takk for det :)

  Ha en strålende helg selv, mindre Indignert!

  Koz og klemz.

  SvarSlett
 36. Evig bra, Sofsen! Vet akkurat hva du mener, spesielt med muren. I blant har jeg lyst å leke bulldoser.

  SvarSlett
 37. for ikke å snakke om de som må stå rett foran en dør å snakke sammen, gjerne 4-5 stykker, og som det ikke faller dem inn at folk kanskje vil inn den døra.

  Fantastisk innlegg. har irritert meg over det samme i lange tider

  SvarSlett