1.6.09

Å se livet med dykkermaske.

Grip dagen!
... Å leve i nuet.
Lev hver dag som om den skulle ha vært den siste.

Er du en drømmer?
Lever du i fremtiden?
Tenker du at "fra nå av - da skal jeg..!"

Henger fortiden fast?
"Om jeg bare hadde..."

Livet går sin gang. Vekkerklokken ringer, toalettbesøket venter og frokosten smøres. Skole eller jobb kaller, middagen ryker og TVprogrammet du har ventet på hele dagen er klar til å ta deg med storm. Sengen din står klar, vekkerklokken er straks i ventemodus og drømmeland er nok en gang rett rundt hjørnet.

Livet går på autopilot. Du legger planer, kanskje ikke alt går som det skal - likevel kommer tirsdag etter mandag, juli etter juni og høsten med sine fargerike blader tegner igjen på blanke ark.

Plutselig skjer noe uventet. Livet stopper opp og ødelegger timeplanens rutine. Plutselig føles mandag som en evighet, og tirsdag ligger usikkert i vente. Du vil for alltid huske denne datoen. I tiden som kommer vil denne dagen være spikret fast i minnet - som en tung sky som aldri letter. Plutselig ser du livet med dykkermaske.

Du blir nødt til å dykke. Dykke lenger ned enn hva du noen gang trodde var mulig. "Sånt skjer jo ikke meg", har du alltid tenkt. Men plutselig står du der - med dykkermaska på. Dypet er truende, men du har ikke noe valg. Det er som om bølgene tar tak i deg og drar deg ned mot havets bunn. Det blir vanskelig å puste. En annen verden venter på deg. Du har aldri visst hva som skjuler seg under vannoverflaten - før nå.

Det er grumsete, men etter hvert ser du alt så klart. Så dette er livet på nært hold, tenker du - likevel prøver du hardt å komme deg opp igjen. På dypet vil ingen være. Det er her det ukjente hører til. Etter hvert blir du oppmerksom på den minste, lille detalj. Detaljer du aldri hadde tenkt over før.

Du hører stemmer i det fjerne. Du hører latter og barnesang. De må ha det godt der oppe, tenker du for deg selv. Her nede er du helt alene. Stemmene i det fjerne skulle gjerne ha hjulpet deg, men "sånt skjer jo ikke dem"...

En dag kommer du opp igjen. Lyset blender deg. Vinden stryker deg over skuldrene, og plutselig er det lettere å puste. Du kjenner en varm lykke spre seg i kroppen, og glemmer et lite sekund alt det vonde du har opplevd. Nå er ting som de skal være igjen, sier du lettet for deg selv og løper fritt over gresset som kiler deg under føttene.

Likevel vil alltid dypet skremme deg. Du vil aldri tilbake dit. På samme tid har du sett noe andre aldri vil få oppleve. Du har møtt livet på nært hold; møtt det med forstørrelsesglass. Du har sett livet med dykkermaske.

Alle skulle ha tatt seg en tur under overflaten. 

48 kommentarer:

 1. Kjempeflott innlegg! Kan kjenne meg igjen i det ja... Du skriver utrolig bra!

  SvarSlett
 2. Du skriver som en... en... *insert positive word here* Jeg finner ikke ord. Så enkelt, men alikevel så dypt. Applaus! :o)

  SvarSlett
 3. Nydelig skrevet! Jeg blir lei meg :(

  SvarSlett
 4. Herlig innlegg, som alltid Sofsen! Er dette med innslag fra Regine kanskje? :) Hun fremstår som en utrolig smart, reflektert og sterk jente, og jeg mistenker at hun er mye mer enn det også.

  SvarSlett
 5. Fantastisk innlegg...Får en til å tenke! Du e fliink;)

  SvarSlett
 6. Sofsen, jeg digger deg! Kjempebra skrevet og jeg kan så absolutt kjenne meg igjen i teksten!

  SvarSlett
 7. Gamlemor1/6/09 22:34

  Kjære Sofsen. Dette traff meg mitt i hjerteroten. Følger med på din og Regine sin blogg. Er så imponert over dere to unge som har en slik livsvisdom og greier å uttrykke det slik at vi andre blir beriket.

  SvarSlett
 8. Ååh, Sofie! Så fint skrevet. Du er ubeskrivelig. Jeg er målløs, for -så- bra skriver du.

  SvarSlett
 9. kjempebra skrevet. sykt!

  SvarSlett
 10. fantastisk

  SvarSlett
 11. Så sinnsykt bra skrevet! :O
  Og jeg kjenner meg skikklig godt igjen i det! :/

  SvarSlett
 12. Du får frem virkligheten i livet, og det er det ikke alle som får til... Utolig bra skrevet! Dette er noe alle burde lest, og muligens fått seg en liten tankevekker av!

  SvarSlett
 13. Du skriver helt fantastisk. Dette var.. Dypt.

  SvarSlett
 14. Jeg føler at jeg vet akkurat hva du snakker om, og det i seg selv betyr at det er godt skrevet. Som alltid, Sofsen :)

  SvarSlett
 15. Sier som alle de andre.. - Fantastisk bra skrevet, Sofie! Dette kan du!

  SvarSlett
 16. Du er så utrolig flink til å skrive :-) Du har en veldig bra blogg, som ikke er kjedelig å lese i det hele tatt, alltid noe morsomt eller lærerikt. Men jeg merker at du misliker lars tangen noe fryktelig (virker hvertfall sånn på det du skriver), og jeg må innrømme, jeg er ikke hans største fan jeg heller. Og grunnen til at du ikke liker han er vel pga det han sa om Regine og topplista på blogg.no den gangen? Og ja, det var veldig feil av han, og ikke minst respektløst. Men er det noe særlig bedre av deg og henge han ut på den måten du gjør stadig vekk? Jeg er ikke ute etter noen krangel eller noe sånt, og jeg liker deg mye bedre enn lars tangen. Men alikevel, så lurer jeg..

  SvarSlett
 17. Det var utrolig vakkert skrevet Søta;) Du er så utrolig begavet , det vet du jeg syns :D
  Håper du får en fantastisk uke vidre :)
  Klem fra Linn

  SvarSlett
 18. Du skriver så flott. Og det bildet - du er vakker :).


  I dag har jeg tatt årets første bad utendørs, og jeg holdt meg selvfølgelig for nesen da jeg hoppet ut! :)

  Ønsker deg en god uke

  SvarSlett
 19. Tusen hjertelig takk for kjempefine tilbakemeldinger, alle sammen! Dere minner meg gang på gang hvorfor akkurat dere er verdens beste lesere! Dere gir så mye av dere selv! Dere skulle bare visst hvor mye dere betyr for meg :)

  Masse <3 fra Sofsen deres.

  SvarSlett
 20. Du skriver på en sånn måte at man ikke klarer å vri seg unna realiteten! Og det er kjempebra, for jeg har lært utrolig mye ved å være fast leser av bloggen din. Ikke bare har jeg lært samfunssrealterte ting, men også ting som angår meg i livet, for du skriver slik at jeg kjenner meg godt igjen i tekstene dine :-)

  Et siste ord: fantastisk.

  SvarSlett
 21. Ja, har noe med det "løvetann i panna eller bitchen til lars tangen" innlegget og gjøre. He he. Det var morsomt da, det skal jeg innrømme. Og selv om han er en drittsekk og henger ut Regine på den måten han gjorde, behøver vel ikke du å gjøre det samme? Jeg har stor respekt for deg og det du skriver, så jeg synes det er synd at du skal "henge" ham ut på en måte. For jeg mener at du er bedre enn det, og du burde ikke synke til hans nivå! :-)

  SvarSlett
 22. Utrolig bra det du skriver om å ligge på bunnen å høre på alle andre på overflaten. Også det med at "det skjer ikke meg", gjenkjennelig og gripende. :)

  SvarSlett
 23. Du skriver så fantastisk bra og reflektert! Er det noe som får meg til å tenke, så er det innleggene dine.

  SvarSlett
 24. Nei, det "mobbing" innlegget mitt var ikke inspirert av deg! Hadde planer om å skrive om mobbing i hele dag, var bare tilfeldig at jeg skrev om det akkurat nå :-) Så ikke tro det! Men jeg skjønner poenget ditt, og jeg skjønner også at du mest sannsynlig ikke prøvde å henge ham, at det bare var ment som en spøk. Men jeg håper ikke det er noe du fortsetter med, og bruke lars tangen som et eksempel for noe, eller bruke han som humor. Selv om jeg misliker gutten aldri så mye, så må jeg si at jeg synes litt synd på han, når alle skal si etter eller annet stygt om han (og der er absolutt ikke du den verste!). Men ellers sofsen, stå på, og post så mange innlegg du bare orker. Bloggen din er en inspirasjon :-)

  SvarSlett
 25. Heisann. :)

  Jeg fant nettopp bloggen din, men er nødt til å legge meg grunnet jobb i morgen. Men av det lille jeg har sett så vet jeg at jeg kommer tilbake og leser mer!

  Tror kanskje du vil like min blogg?
  Ta en titt innom i allefall før du bestemmer deg. ;)

  www.lyspunktihverdagen.blogg.no

  Bry deg om dine medmennesker! Smil til en fremmed. :)

  SvarSlett
 26. Sv: Takk og ditto !!!
  så fint skrevet...jeg kjenner meg igjen på masse...
  Klem

  SvarSlett
 27. Utrolig bra skrevet! :)
  Du får fram ting uten å skrive komplisert og uforsteålig. Bloggen din er en fryd å lese :)

  SvarSlett
 28. WOW.....skrive kan du, liten tvil om det!! Tusen takk for poetiske ord på siden min ;-)

  SvarSlett
 29. Du får det til du Sofsen. Gang på gang blir jeg sittende med trillrunde øyne og måpe over gode tekster som du skriver!

  SvarSlett
 30. Åh, jeg må bare si jeg virkelig liker deg og bloggen din! Lest en god del av innleggene dine - du skriver så godt! Jeg har linket deg - du skal ikke se bort ifra at jeg kommer innom til stadighet fra nå av! Artig at du er så glad i å synge også - deler den gleden med deg!

  SvarSlett
 31. Enig der.

  Så til svaret... HA HA HA! Det er litt kult da. Internett-sjekkeren filosofaen. Med kniv, kanskje dem samme som gjorde filosofaen til plastermannen.

  hehe. Jeg kommer til å gå lenge med et smil om munnen.

  SvarSlett
 32. Utrolig bra skrevet Sofie! Jeg beundrer din skriveform!

  SvarSlett
 33. Sv : Tusen takk for det søta:)

  SvarSlett
 34. Du skriver helt fantastisk bra! Vi har vel alle vært bunnen nær, og du får forklart det på en flott måte med skildringer og sammnelikninger jeg ikke skjønner hvor du får fra:) Shitbra, keeo it up:)

  SvarSlett
 35. UTROLIG BRA!!!! Og så sant også!! :)

  SvarSlett
 36. Så bra du skriver! Liker det veldig godt :)

  SvarSlett
 37. Alle disse dagene som kom og gikk-
  ikke visste jeg at de var livet..
  Godt du minnet meg på det, livet går fort på autopilot! :)

  SvarSlett
 38. Første gang jeg har fått gåsehud av å lese. Helt fantastisk.

  SvarSlett
 39. ****** bra skrevet! Jeg er stolt over å ha deg som venninne...

  SvarSlett
 40. Utrolig, kjempebra skrevet sofsen! du er fantastisk, aldri gi opp med skrivingen og bloggen din :D Du er god å ha sweeti, med å skrive slik så inspirerer du meg til å finne min egen skrivemåte, og bare la det flyte! Takk <3

  SvarSlett
 41. å, dette fikk meg til å gråte.
  DU er fantastisk.
  DU er elskbar.
  takk for å skrive noe som jeg kunne kjenne meg igjen i, nesten ordrett tilogmed.

  SvarSlett
 42. Bra skrevet! Kan kjenne meg igjen i noe av dette, men jeg er garantert ikke den eneste. Og jeg er nok ikke den som hatt det verst heller. Men jeg skjønner aboslutt hva du mener!

  SvarSlett
 43. God sagt, god skrevet!:)
  Jeg liker å kalle det for "venterom".

  SvarSlett
 44. Takk for innlegget, det var fantastisk!

  SvarSlett
 45. Nydelig! Du er så flink med ord!!!

  SvarSlett
 46. Hei, Sofie. Kan jeg linke dette innlegget?

  SvarSlett