17.12.15

Kommentarfeltheltene.

Jula kom tidlig i år: ENDELIG har Per Sandberg fått ministerpost! Og ikke nok med det - regjeringa har blitt pimpa opp. Regjeringen ble tidlig døpt til "den blå-blå" regjeringa. Er den ikke strengt tatt mørkeblå, og nå med et hint av brunt? (Ikke som i innvandrerbrun, liksom. I så fall er Sylvi Listhaug on it!) 

Hver gang det skjer noen forandringer i politikken, får kommentarfeltene nytt liv. I den anledning har jeg plukket ut mine favoritter, samt gitt en vurdering etter hvor autentiske de er (med særlig vekt på sjargong og innhold). 


______________________________________________________________________________


Bidrag nr. 1: 
"Jaja, så har regjeringa (bra med a-endelse her) skifta igjen. Spiller det noen rolle? En gjeng med uutdanna idioter (
takes one to know one?), som bare lyver uansett" - Geir.

Vurdering: Geir er spot on. Det spiller jo ingen rolle hvem som sitter på Stortinget. Ekke noe vits i å lære seg navnene en gang, de forsvinner vel snart på grunn av noen stabbur eller kameraderi. 

______________________________________________________________________________

Bidrag nr. 2: 
"Ønsker de nye regjerings medlemmene (pluss for særskrivingsfeil) lykke til! Alltid deilig med noen nye fjes. Hu Anniken Haugli ser ut som ei sprek dame, blir spennende å se hva hu kan få til ;) (bra med smiley)" - Bjørn. 


Vurdering:
Det er liten tvil om at Bjørn treffer en nerve her. Nordmenn er generelt glad i politiske forandringer. Ved forrige Stortingsvalg var det mange som sa at nei, nå - nå måtte de jaggu stemme Høyre, gitt. Nå var man lei av Arbeiderpartiet og kommunist-Jens. De klarte jo ikke å fylle opp de jævla bassengene en gang. Selv om mange egentlig stemte rødgrønt til vanlig, "hadde det jo vært fint med en forandring" (d
et er ikke et alternativ å dra til frisøren i stedet, da? Ommøblere leiligheten, begynne å ta trappene i stedet for heisen, prøve en ny stilling med din bedre halvdel?).
______________________________________________________________________________

Bidrag nr. 3:
"Hvorfor i helvette (pluss for banning og skrivefeil i ett - det gjør det mer troverdig) skal Listhaug få ansvar for innvandring? Hvorfor ikke gi jobben til Per Sandberg! Den alle faktisk håpa på (alle der, altså). En som faktisk får ting gjort!" - Wenche. 


Vurdering:
Dersom man virkelig skal vinne kommentarfeltet (og politiske diskusjoner generelt), er det helt avgjørende å fullstendig utelukke prinsippet om flertall på Stortinget. Som Wenche her er inne på: Dersom Per Sandberg hadde fått ministerposten, kunne han jo lagt ned veto. Og igjen: Husk at politikerne bare lyver uansett. De kan jo tross alt ikke forutse at det de ønsker å fremme av lovforslag, er garantert å få flertall på Stortinget. Men altså, hvor dust hadde det ikke vært med valgkamp, da - om politikerne bare: "Jeg lover, at dersom partiet mitt fremmer et lovforslag - og det får flertall ved en eventuell votering - så blir lovforslaget gjennomført"... Gjeeesp! 


Jeg vil også gi noen trøstende ord til Wenche. Jeg er helt sikker på at Per Sandberg klarer å snike inn litt rasisme som fiskeriminister også. "Vi har oppdaga ein utenlandsk fiskeart på norsk sokkel. Den ska sælvfølgelig itj værra her! Det sku itj forundre mæ om dein kjem fra de syriska gummibåtan". 

______________________________________________________________________________

Bidrag nr. 4:
"Jeg stemmer til vanlig SV, men ved neste valg skal jeg stemme taktisk og stemme AP. Orker ikke mer av dette tullet" - Sigbjørn. 


Vurdering:
Først og fremst skal det sies at Sigbjørn passer dårlig inn i kommentarfeltgjengen, siden han stemmer SV. Stalin-tilhengere har som kjent ingenting der å gjøre. De kan heller melde seg inn i Blitz, der de hører hjemme. Når det er sagt, har jeg valgt å ta med Sigbjørns hjertesukk likevel, da han fronter en svært logisk, politisk strategi. Sigbjørn er nemlig ikke alene: Det er mange som stemmer såkalt taktisk. Veldig smart - på den måten kan aldri favoritten din vinne. Hva er det de sier i Idol igjen? "Ikke glem å stemme på din favoritt!" (Det rørende er at det sikkert er mange som stemmer med livet som innsats i Idol-finalen, men som ikke orker å løfte hånda ut av Ostepop-posen for å gå til valglokalet). 

______________________________________________________________________________

Bidrag nr. 5:
"Nå orker jeg ikke mer. Jeg stemte på Høyre for å fjerne arveavgiften. Det eneste de gjør er å sleike hverandre i ræva (pluss for nydelig bilde)! Selv om de ikke får gjort en dritt" - Sissel. 


Vurdering:
Uansett hvem som sitter i regjering, er det helt essensielt å stemme kun ut i fra enkeltsaker. Før i tiden var det mer vanlig å holde seg til ett parti, og man stemte mer ut i fra ideologi (det er fortsatt betydelig forskjell på eksempelvis sosialisme og liberalisme, men DRIT I DET, DA). Etter krigen var spørsmålet hvordan vi skulle bygge opp samfunnet; hvordan vi som fellesskap ville ha det. Nå er det mye morsommere! Nå trenger vi bare å tenke på hva som er best for oss selv! Meg! Enkeltindividet i sentrum! Det er også viktig at man kun leser politiske saker fra én nettavis. Det vil si: Man trenger egentlig bare å lese overskriften, for så å kaste seg over tastaturet. Det siste du skal gjøre, er å sette deg inn i hvordan det politiske systemet fungerer.

______________________________________________________________________________

Bidrag nr. 6:
"Vår nye landbruksminister er 31 år! Hva blir det neste? Ansette en som går i barnehagen? (pluss for bruk av humor)" - Hege. 


Vurdering:
Først og fremst må jeg si at jeg er litt skuffa over Hege, da jeg ser at hun bor i Norges Ibiza, Østfold - og så vidt meg bekjent er Østfold stolt representant for uttrykket, "Alder er bare et tall". Bortsett fra det, har hun selvfølgelig helt rett. Alder er så klart avgjørende - yrkesstolthet kommer etter mange år i bransjen. Se bare på Trump (og heldigvis kan legen hans fortelle at han skal leve i mange, mange år til). 


Personlig er jeg veldig spent på vår nye landbruksminister. Jon Georg Dale (bare å glemme navnet med det samme) blir presentert på følgende måte: 

"Han kan sjarmere bondeorganisasjonene. Han er en morsom fyr, og han har selvironi til de grader. Han blir nok godt likt" (går det an å være medlem av Frp og ha selvironi samtidig?)

______________________________________________________________________________

Bidrag nr. 7 (min personlige favoritt):
"FÅ DE HELVETES ISLAMISTENE UT AV NORGE! OG HVIS DE PÅ DØD OG LIV SKAL VÆRE HER BØR DE VÆFFAL BESTÅ EN NORSK TEST (kan det bli bedre?)" - Roger.

Dom: Dette er min personlige favoritt. Roger treffer blink på både innhold og sjargong, pluss at han følger kommentarfeltlov nummer 1: Drit i hva artikkelen handler om - gå rett på sak og skriv om Islam. Gjerne i caps lock, slik Roger her har gjort.

______________________________________________________________________________

Applaus til alle bidragsyterne, som hver dag gjør kommentarfeltet bedre.

Hvilket bidrag er din favoritt?


Meg når jeg leser kommentarfelt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogglistenhits
Bloggurat