5.11.10

Tale til...


... Verdens mest irriterende naboer.


Kjære naboer. Det er fint og flott at dere liker å høre på musikk, men musikk skal nytes - ikke voldtas med så høy bass at glassene på stuebordet vårt sprekker. Jeg vet ikke hva dere har misforstått med det å bo i blokk, men alle mennesker med nogenlunde folkeskikk og sosiale antenner med fungerende signalmottaker, vet at det ikke er særlig nestekjærlig å la Lady Gaga synge i volum 1000 klokken tre om natta (yes, goodbye søvn). Det er ikke spesielt stas å føle at man bor på Tryvann, og det er 16. mai hver eneste dag.

Kjære naboer. Jeg trodde det var meningen å ha et godt forhold til naboene sine, men jeg er redd den kampen er rimelig tapt. Jeg har nemlig sendt klager på dere, samt ringt Securitas opptil flere ganger (mhm, jeg er skikkelig badass). At dere fremdeles får lov til å bo her er heller et mysterium, men det hadde vært OK+ om dere i det minste tok hintet en liten smule. (Smuler er også brød).

Kjære naboer. Det er en kjent sak at smaken er som baken. Mhm, den er delt. Men de som har litt peiling på naturfag, vet at det også befinner seg noe midt i mellom der. Til min store fortvilelse er musikksmaken deres godt plassert i dette området. Og ikke nok med at dere sverger til Hits for Kids- og VG-listeslagere - dere er tydeligvis fan av repeatknappen også. Om dere på død og liv skal la Justin Bieber vrenge stemmebåndet sitt i skjønn harmoni med autotune - la han i det minste fullføre. Men neida. Dere spiller kanskje halvparten av sangen, FOR SÅ Å starte den på nytt. Kuksugere!

Kjære naboer. Jeg har allerede et ganske utfordrende utgangspunkt. Jeg bor sammen med tre andre, hvorav han ene er stor tilhenger av Disney-musikk og annet snadder. Med andre ord: Jeg er omringet. Akon møter Pochahontas. Høy bass møter panfløyte. VG-lista møter heffalomper i fossefall. Det er ingen hemmelighet at jeg er ganske så mentalt forstyrret, men jeg er redd jeg er i ferd med å bli ordentlig gal.

Kjære naboer. Jeg skal personlig skrive opp linken til dette innlegget, og henge det på døra deres. Håper det faller i smak. Og jeg kommer til å fortsette å ringe Securitas til dere må dra kortet i minus. =)))Xoxo.

SAM_3426
Dette er meg. Så vet dere hvordan jeg ser ut i tilfelle dere vil slå av en prat i heisen. Håper dere tar kontakt, da jeg er nysgjerrig på om dere er like nydelige som musikksmaken deres.

46 kommentarer:

 1. Høy musikk, lady gaga og bieber høres forferdelig ut, og repeat av den forferdelige musikken høres enda verre ut. Håper det blir slutt på bråket. :)
  Klem til deg søta :D <3

  SvarSlett
 2. Du er veldig glad i det bildet der merker jeg. Har du en innestengt magedanser/haremgirl som bare skriker etter å komme ut?

  SvarSlett
 3. Synes du burde akseptere forskjellige kulturer. Ikke alle er som deg, vet du Sofsen.
  Synes dette grenser til rasisme.

  SvarSlett
 4. Haha, hvordan er dette rasistisk? Rasistisk mot "de som hører på dårlig musikk og i tillegg ikke eier normal folkeskikk"-rasen da eller?

  SvarSlett
 5. hahha du er den kuleste bloggeren jeg vet om ! :_ (som er lattertegnet på msn..)

  du skriver utrolig bra, skjønner ikke hvordan du kommer på alt, med så mye humorinnhold ! :-D

  diiiigger deg! håper du kan skrive om snåsamannen en gang, han er et så bra menneske, synes jeg da :)

  SvarSlett
 6. Så lenge man ikke aksepterer at andre har en annen kultur enn en selv så er man rasist.

  SvarSlett
 7. Kjære Anonym. Jeg oppfordrer deg til å sjekke ut hva folk mener med rasisme, og dermed oppdage hvor utrolig liten sammenheng det har med hva som er skrevet i dette innlegget.

  Å ha forskjellig musikksmak enn andre mennesker er ikke rasistisk, å irritere seg over at naboene spiller høy musikk til klokka 03.00 på natta er heller ikke rasistisk, og hvordan du i det hele tatt klarer å linke disse småproblemene med noe så avskyelig og jævlig som rasisme er forkastelig.

  SvarSlett
 8. hvem snakker om annen kultur? rasisme er rase hat,ikke musikk hat..

  bra innlegg sofs,det er dessverre mange sånne gærninger løs i hus...

  SvarSlett
 9. Hvem er dette fantatiske mennesket som hører på Pocahontassanger? Må være min soulmate.

  SvarSlett
 10. Rasisme er når man innbiller seg at ens egen kultur er bedre enn andres kultur, slik Sofsen gjør i dette tilfelle.
  Hun må lære seg å akseptere at forskjellige mennesker har forskjellige kulturer.

  SvarSlett
 11. Haha, klarer å forestille meg det ja! Går i en klasse det NOEN er litt glade i å ha på dårlig radiomusikk på full guffe på spåttifaj. Får like vondt i ørene hver gang jeg komemr inn i klasserommet i lunsjen og "IMPOSSIBLEEEEE, IMPOSSIBLEEEE" skjærer i ørene mine. Huff.

  SvarSlett
 12. Hahaha, du må jo ringe meg. Ikke securitas. Jeg tar dem, vettu. Jeg er så sterk<3

  SvarSlett
 13. Haha, Anonym, nå må du gi deg.

  Wikipedia: "Rasisme er per definisjon å dele arten homo sapiens menneske inn i forskjellige raser og for så å mene at den rasen man selv tilhører er mer intelligent eller viktig enn andre raser."

  ordbok.no: "rasisme ras|is'me -n (fra eng.) menneskesyn, politikk el. sett av holdninger som bygger på den oppfatning at visse raser er andre raser overlegne, rasefordommer"

  SOS-Rasisme.no: "Forskere og myndigheter over hele Europa drev fram en aktiv kampanje for å få folk til å tro at det fantes forskjellige menneskeraser og at den hvite «rasen» var mer utviklet og hadde høyere verdi enn andre «raser»."

  SvarSlett
 14. Rasisme handler om rasediskriminering, ikke kulturdiskriminering. Bare les i hvilken som helst samfunnsfagbok eller ta et enkelt søk på internett..

  Det er da ingen som skal akseptere høy musikk hele tiden, man burde holde seg innenfor enkle generelle regler når man bor nærme andre mennesker.

  SvarSlett
 15. Rasisme. Det finnes altså ett eller annet menneske som klarer å vri mangel på folkeskikk til å bli "offer for rasisme". Bør jeg bli nervøs når det finnes slike mennesker?

  SvarSlett
 16. Må takke anonym for god underholdning på fredagskvelden :D

  Isis: kan kanskje være lurt?
  digger sofsen sine meninger jeg ;)

  SvarSlett
 17. genialt, genialt og genialt!

  SvarSlett
 18. Dette minner meg om TECHNOBOY!!! :D
  Technoboy og jeg var naboer fra august 07 til februar 08. Greia med technoboy og jeg var at han visste alt om meg, uten å ha møtt meg. Han visste nemlig når jeg var syk, når jeg hadde store stygge ib-oppgaver å levere, når jeg ikke sov, når jeg hadde migrene, og ikke minst når jeg var ekstra pissed off. For ved alle disse anledningene var det skithøy bass, du vet hmm-ts, hmm-ts, hmm-ts 24/7. Eller, bare når det ikke passet. Fredag og lørdag kveld var dritstille, selvom han var hjemme. Random, UANSETT, vår feide gikk aldri over, og jeg hater ham litt ennå, før jeg legger meg hver natt. Han fortjener å dynkes i tjære, dyppes i fjær, og å måtte gå rundt i sentrum iført kyllingdrakten samt et skilt der det står LANDSBYIDIOT i stor skrift. Samme til dine idioter. Kos deg! :D

  SvarSlett
 19. La meg gjette, Anonym er naboen og utifra hva h*n skriver er h*n av utenlandsk opprinnelse.
  Rasisme er en alvorlig ting, og siden du bokstavligtalt voldtar ordet rasisme på den måten, tviler jeg sterk på at du skjønner hva det er.
  Det er en viss forskjell på musikk og rasisme,
  du burde kanskje prøve med og starte å vise hensyn? Det som er den normale folke skikken er at det skal være stille mellom klokken 07.00 og 23.00 i ukedagene og 09.00 - 24.00 i helgen.
  Prøv så skal du se det går mye bedre!:)

  SvarSlett
 20. Hallo, jeg ER sykt rasist, dah. Bare ikke si det til hun ene jeg bor med. Hun er fra Afrika, liksom. Æsj!

  SvarSlett
 21. Forresten. Christer: Du leser meg som en åpen bok!<3 Jeg skulle så gjerne ha vært en magedanser, men det er jo bare brune folk som kan være det. Men åh... Nå ble liksom det også rasistisk! :(((

  SvarSlett
 22. Shhhh, det er ikke lov og si det høyt! :O

  SvarSlett
 23. Argh, jeg hadde også noen sånn som bodde over meg. Nachpiel med høyeste volum på en onsdag er ikke kult! Men det ble da slutt på bråket etter at jeg ringte politiet en gang, og en annen gang gikk jeg rett og slett ned i kjelleren å skrudde av strømmen:D Håper de tar til vettet snart i hvertfall, irriterende med ufine naboer!

  SvarSlett
 24. Sv; Aw, takk. Jeg ville jo trykket en liker-knapp på din også, men hey, jeg har jo fulgt den slavisk LENGE, så jeg tror du vet jeg liker den! (Selv om jeg bytter blogg ofte, tror jeg gjør folk forvirret x))
  Og ja, Impossible, den er bare vond. Fortsatt.

  SvarSlett
 25. Hahahaha, håper virkelig de leser det! Likte spesielt godt at du toppet det hele med det bildet, du er tydeligvis glad i det? Håper å se det i headeren din snart også.

  SvarSlett
 26. hahaha, du må fortelle oss hvordan dette ender! Håpet på å se en liten kommentar fra naboen her jeg.. ;)

  Dette kunne forresten være skrevet til min nabo også. Som er kjent for å være nachspielkongen av Lillestrøm - og som alltid vet å legge nachspillene sine når jeg har tidligvakt. Og som gjerne spiller elektrisk gitar klokka 3 om natten på hverdager.. :S Det som er ekstra ironisk er at nå som vi flytter henger han opp "til salgs" lapp akkurat samme dag som oss! Haha, men fint for de som vil kjøpe leiligheten vår da..

  SvarSlett
 27. Forøvrig har vi en sånn en under oss. Han er i tillegg dealer, så der er det full trafikk hele døgnet, for å si det sånn.. Men merkelig hvordan musikken roet seg da vi hadde klaget til huseieren for tiende gang, og naboen fikk beskjed om at hvis han fikk én klage til så ble han kastet ut.

  ILU too<3

  SvarSlett
 28. sv: Typisk at alle de søte guttene som hører på disneysanger er gay da. Figures.

  Alt bra her ja, prøver å sette hodet mitt i eksamensmodus, men det er ikke lett. Der da? :)

  Åh, det var så gøy å se deg, både på scenen og ellers. Fikk jo møtt masse fantastiske mennesker i samme slengen :) Beste kvelden jeg har hatt på lenge, true story! Du må love å si fra neste gang du gjør standup, for du var sykt morsom!

  SvarSlett
 29. Åhh! Kjenner meg igjen i dette ass... Naboer kan være så... fantastisk plagsomme!

  SvarSlett
 30. Haha! Må si jeg kjenner igjen irritasjonen..
  Håper du printer ut innlegget og teiper det fast til døra deres med skikkelig heftig gaffateip. Du kan gjerne bruke litt superlim under arket også, for superlim+ark=helvetes vanskelig å få bort! :D Dessuten burde du understreke viktige poenger med en rosa highlighttusj.

  Grunnen til at en helt fremmed heier så innmari på deg er at jeg har en nabo som er dritsur på meg av en superteit grunn (det er en lang historie) og hun har en tendens til å komme til meg hvis jeg sitter ut enfor huset mitt og snakker i telefonen. Da står hun og kikker skikkelig lenge på meg helt til jeg sier "hva er det?" og da begynner hun å kjefte. Og jeg har ikke lagt på telefonen.
  Og jeg blir like overraska og perpleks hver gang, så jeg ender alltid opp med å si "Eh..jaokei...slapp av" og snakke videre i telefonen, i steden for å si "nå avbryter du meg i en privat telefonsamtale og hvis du har noe å si får du ringe på døra mi og spørre om jeg har tid. skjønner du?"
  og jeg skulle ønske at alle var like tøffe som jeg er inni hodet mitt.. Men jeg får det ikke ut når hun kommer der og er frekk! Hele den tøffe stemmen inne i hodet mitt bare dør..
  Derfor: be naboene dra til helvete på en skikkelig bra måte, for å hedre min nabofeighet! Kom igjen! You can do it.

  SvarSlett
 31. Hadde ikke overrasket meg det minste. I så fall foreslår jeg en felles aksjon med tjere, fjær og et skilt med "Landsbyidioten" på.... Mens han må høre på polka på iPoden til evig tid. Skikkelig polka ompa-ompa... ˆˆ

  SvarSlett
 32. hahahah. magisk! :D

  SvarSlett
 33. Lol@anonym... Meget rasistisk dette ja, det må jeg si. Fyfaen. Gå og heng deg selv i en lyktestolpe istedetfor å drite deg loddrett ut her.

  Enig med deg, Sofsen. Iluuuuuuuuuu.

  SvarSlett
 34. Jeg deler din irritasjon. Jeg bor i kollektiv hvor jeg hører trance musikk(dundrende bass) hver eneste natt før jeg skal sove.
  Kan heller ikke ta det opp med vedkommende ettersom jeg ikke vet hvor det kommer fra siden musikken dundrer i hele bygningen så det rister!

  SvarSlett
 35. Anonym; Jeg skal begynne å vekke deg med å skrike deg i øret halv 4 hver natt, for å så konstant poke deg på ryggen mens jeg synger bæbæ lille lam. Dersom du klager, er du rasist. Det er min kultur, du må jo respektere den.

  SvarSlett
 36. heia. håper fortsettelse følger på denne saken!!! vil gjerne ha en rapport fra når du henger opp lappen med linken ;-) gjerne en utfyllende billedrepotasje

  SvarSlett
 37. Jeg dør av hvor flink du er til å skrive, morer meg virkelig.

  Ehm, makan til lite folk skal bry seg om andre..

  SvarSlett
 38. HAHAHA. Takkk Sofieeee :D

  SvarSlett
 39. Det minner meg om naboen i Sarpsborg som en dag kom innom og fortalte hun skulle ha en fest, og dermed kom lyden til å være litt høy. Det var bare for oss å komme å si ifra om det ble plagsomt og vi bare, plagsomt? Det kan ikke bli mer plagsomt enn det allerede har vært.

  - Åh? Har dere hørt musikken min før?
  - Ja. Jeg har endret hele spillelista mi på iTunes for du har fått meg til å gå lei av den med dine høytalere.
  - Du skjønner det at hun på hybelen ved siden av har ikke hørt den.
  - Nei, men det er betongvegger her, vi er ikke utstyrt med betonggulv og siden vi bor rett under deg, så do the math.

  Noen folk er så useless. Så jeg stemmer for tidligere forslag med landsbyidiotskilt. Og ja Sofie, du er jo megarasistisk. Jeg føler meg nesten litt støtt selv, for jeg pleier også å høre litt på VG-listne og vi er liksom en sånn egen kult og her gjør du bare narr av oss. Det er så....

  For en dusteteanonym kommentar. Finn ut hvordan du kan ta strømmen deres og kutt den hver gang de plager deg :D

  SvarSlett
 40. you've still got it, sofsen. you've still got it.

  SvarSlett
 41. http://deargirlsaboveme.com

  SvarSlett
 42. SV; Fortell meg om hvordan det er :) Jeg føler jeg trenger noe nytt her i livet og å rusle rundt å hate folk det høres ut som en plan. Tror jeg bare joiner deg med det samme jeg :D Vigrid for alltid. Haha!

  SvarSlett
 43. Hei Sofsen! Jeg elsker bloggen din og leser den veldig mye..men har ett irritasjonsmoment! Sånn folk som deg som er "spesielle" liksom og liker ACDC og sikkert hippie musikk irriterer jeg meg over. De kan liksom ikke høre Vg-lista musikk de,for det er bare dumt.. Har en venninne som er akuratt lik deg og hun irriterer meg grenseløst når hun skruer av musikken som 20 andre på festen vill høre fordi hun skal høre musikken SIN om å om igjen..

  SvarSlett
 44. Anonym: Sorry, men når du skriver "sånne folk som deg", klarer jeg ikke å ta kommentaren din seriøst.

  Jeg skrur for øvrig ikke av andres musikk på fest. (Jeg har heldigvis forstått køsystemet på Spotify).

  SvarSlett
 45. hei, kan du se innom min blogg også?
  www.easymoneylife.blogg.no

  SvarSlett